специални разузнавателни средства
СПЕЦИАЛНИ
РАЗУЗНАВАТЕЛНИ
СРЕДСТВА
Контакти srs logo
Подслушване на мобилни телефони ПДФ Печат Е-мейл
Написано от srs   
Вторник, 13 Април 2010 22:10

Искали ли сте някой път да знаете, какво си говори даден човек по телефона с някой? Особено ако се крие от вас. Съвсем нормално чувство е, а и зависи до къде са стигнали съмненията ви. Понякога, за да се убеди човек трябва да се прибегне и до такива методи.

Как обаче е възможно да сложите подслушвателно устройство в мобилен телефон, техните слушалки не се развиват като на обикновените и изобщо как да го разглобите?

В миналото дедективите са използвали малки подслушвателни устройства, които са се монтирали в слушалката на телефона и чрез радио сигнал звукът се е пренасял до човека, който слуша от другата страна. Обхватът е бил не повече от 3 километра. След това разстояние сигнала просто се е губел.

Подслушвателният софтуер за мобилни телефони може да преобрази всеки GSM апарат в усъвършенствано подслушвателно устройство. Единственото, което трябва да се направи в случая е да се инсталира и това отнема не повече от 10-на минути. И веднъж инсталиран, този софтуер не може да бъде засечен по никакъв начин.

И какво се случва след това? Инсталирали сте шпионския софтуер и искате да започнете подлушването? Просто изпращате команда под формата на SMS, която ще активира микрофона на подслушвания апарат. Не се притеснявайте, този смс не е видим за собственика на другия телефон. Тази команда отива директно до подслушвателния софтуер и активира микрофона на другия телефон, като го превръща в подслушвателно устройство или добре познатия ни "бръмбар". От тук нататък микрофонът предава безпроблемно и без знанието на собственика си, всички разговори, които той провежда по него.

За разлика от старите модели бръмбари, когато сте включили подслушвателен софтуер в мобилен апарат, обхватът ви е цялата GSM мрежа. На практика вие може да сте във София, а обектът на вашите "проучвания" да е в апартамент във Варна и да разговаря по телефона, без никакъв проблем ще може да чуете всяка негова дума с разговарящия. Никакви смущения не биха нарушили яснотата на звука.

Като модели и видове подслушвателни устройства вече има доста голямо разнообразие. Освен подслушвателен софтуер, съществува и физическо устройство, което действа в определен обхват. Може да се монтират в разклонител, кошница с цветя, зарядно за мобилен телефон или пък детектор за пушек на тавана. Устройствата за подслушване може да се маскират по хиляди начини.

Като цяло не е хубаво да се подслушва, но когато искате да разберете нещо, което ще помогне на вас или ваш близък, подслушването на телефонните разговори е напълно оправдано.

Последно променен на Понеделник, 26 Април 2010 05:15
 
КОЛИЧКА
Количката Ви е празна.